Saltar a continguts

Club Voleibol Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Història

Imatge
Ampliar imatge
Història del Club

L'any 1988 al districte de Sarrià, Barcelona, es va fundar el Club Voleibol Sarrià. Va ser donat d'alta a la Federació amb la intenció de donar continuïtat a les noies de les diferents escoles del barri que habitualment escollien aquest esport dins la seva etapa escolar però que no tenien cap mena de possibilitat de seguir practicant-lo un cop deixaven els seus estudis. Dins d'aquest període es van anar consolidant diversos equips femenins amb un nombre important de participants. 

L'any 1992 i amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona, a la veïna ciutat de Sant Cugat es va construir un pavelló perquè els diferents equips olímpics poguessin gaudir d'un lloc pels seus entrenaments. Posteriorment, un acord entre el Consejo Superior de Deportes, les Federacions Espanyola i Catalana de Voleibol, l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i el mateix Club Voleibol de Sarrià, es va decidir traslladar la seu d'aquest Club a l'esmentada ciutat. A partir d'aquell moment el Club Voleibol Sarrià passa a anomenar-se Club Voleibol Sant Cugat, ubicant-se a Valldoreix, aprofitant aquestes noves instal·lacions. 

Posteriorment, amb un nou acord amb l'Ajuntament de Sant Cugat, el Club va passar a col·laborar amb la Oficina Municipal d'Esport per a Tothom, per tal de generar una pedrera en les diverses escoles de la ciutat fins arribar a tenir 10 equips escolars que fan de base pel Club.  

 

Durant aquests anys hem gaudit d'equips femenins de categoria Sènior, que han militat a les categories més altes del voleibol a Espanya, essent en l'actualitat l'equip català que més temporades, vuit, ha disputat la Súper Lliga Femenina (Divisió d'Honor), convertint-nos així en el referent del voleibol femení a Catalunya. 

 

En Carles Castro va ser el fundador i primer President d'aquesta entitat fins l'any 2004 quan va decidir deixar el càrrec, desprès de setze anys, en mans del Vice-president, Francesc Tortosa, que assumeix el càrrec amb el compromís de convocar noves eleccions a la Presidència abans de començar la nova temporada 2005-2006. 

 

 

La temporada 2006-2007, ja convocades eleccions, el nou president Miquel Martínez i la seva junta decideixen fer una aposta de creixement a la base aprofitant l’acord amb l'Ajuntament de Sant Cugat i la col·laboració amb la Oficina Municipal d'Esport per a Tothom per tal de generar una pedrera en les diverses escoles de la ciutat i convertir-la en referent català. 

Aquesta Escola de Voleibol es converteix aviat en la mes nombrosa del voleibol femení estatal i el club es confirma com un dels que es fan mereixedors de tots els podis estatals possibles en els Campionats d’Espanya de Base.

El Torneig Internacional de setembre es converteix en l’esdeveniment mes important de la nostra Escola de Voleibol i en una competició d’inici de temporada de ressò europeu.

Durant aquests anys hem gaudit d'equips femenins de categoria Sènior, que han militat a les categories més altes del voleibol a Espanya, vuit en la màxima, la Superlliga.

Pel nostre Club han passat nombroses jugadores d'alt nivell, actualment gaudim d'un planter en les categories Sènior, Juvenil, Cadet i Infantil molt important i, en diverses ocasions, han estat convocades per les Seleccions Espanyola i Catalana. 

El gener de 2015 es convoquen eleccions i surt escollit president, en Lluís Moreno, i la nova junta formada per 7 persones, totes elles pares i mares de jugadores del Club. A l'estiu del mateix any, aquesta junta signa un important acord de patrocini amb l'empresa DSV, vigent en l'actualitat, que implica un canvi de nom dels equips en competició i una visibilitat mediàtica del nom DSV-Club Voleibol Sant Cugat.

En 2017 la Junta decideix nombrar a Núria Terribas com a presidenta, convertint-se en la primera dona que lidera al nostre club.

La Junta Directiva del Club està formada per pares i mares de família que desitgen que les nostres filles es formin dins un ambient a on practicant esport competitiu a la vegada es fomentin  valors i creixin com a persones.

Imatge de complement
Ampliar imatge
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats